Θέρμανση

Ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος όλο το χρόνο

Η Συντήρηση του Καλοριφέρ

Η ετήσια συντήρηση του καυστήρα είναι απαραίτητη και υποχρεωτική από την ελληνική νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας είναι σημαντικά μικρότερο από την επιβάρυνση που προκύπτει από την αυξημένη κατανάλωση ενός μη συντηρημένου λεβητοστασίου, ενώ παράλληλα αποκλείει την περίπτωση βλάβης ή φθοράς των μηχανημάτων.

Η συντήρηση της εγκατάστασης είναι υποχρεωτικό να γίνεται σε ετήσια βάση και ο καταλληλότερος χρόνος είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης , δηλαδή Απρίλιο – Μάιο – Ιούνιο, ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε καθίσταται  πιο δύσκολος και δαπανηρός ο καθαρισμός και υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης των εσωτερικών τοιχωμάτων του λέβητα.

Αναλυτικότερα στο λεβητοστάσιο πρέπει να γίνουν οι εξής εργασίες:

- ΛΕΒΗΤΑΣ : Στο λέβητα πρέπει να γίνουν οι εξής εργασίες : Καθαρισμός της θερμικής εσωτερικής επιφάνειας και των αεραυλών με συρμάτινες βούρτσες , στεγανοποίηση τυχόν διαρροών καυσαερίων , οπτικός έλεγχος λειτουργικής κατάστασης.

- ΚΑΥΣΤΗΡΑΣ : Στον καυστήρα πρέπει να γίνουν οι εξής εργασίες : Καθαρισμός του ακροφυσίου (μπεκ) του καυστήρα ή αντικατάστασή του, αν διαπιστωθεί ότι είναι μικρό ή μεγάλο για το λέβητα ή έχει συμπληρώσει τον αριθμό ωρών λειτουργίας που προδιαγράφει ο κατασκευαστής του.

- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΟΒΙΛΙΣΤΗ.

- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣΤΟΙΧΕΙΟΥ.

- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗ ΣΩΛΗΝΟΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΑΥΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΤΗΡΑ.

- ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΤΕΡΥΓΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό  να γίνουν οι ρυθμίσεις του καυστήρα, ώστε τα καυσαέρια που εκπέμπει να βρίσκονται μέσα στα νόμιμα όρια που καθορίζει το αρμόδιο Υπουργείο.

Πιο συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις αυτές είναι οι εξής :
- Ρύθμιση της αναλογίας αέρα και πετρελαίου ώστε να επιτυγχάνεται η σωστή καύση (σωστή καύση σημαίνει οικονομία καυσίμου 30-50%).
- Ρύθμιση της σωστής θέσης του στροβιλιστή και των ηλεκτροδίων.
- Ρύθμιση και έλεγχος του κύκλου αυτοματισμού, με τον οποίο αρχίζει και σταματά η καύση  των οργάνων ασφαλείας (θερμοστάτες , μανόμετρα).

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΕΓΚΑΤΣΤΑΣΕΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Καλέστε σήμερα στα τηλέφωνα 800-1.000.000 ή 18-110 και μία από τις 50 Διαχειριστικές Συμβούλους της εταιρείας μας Θα σας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε για το τμήμα συντηρήσεων και επισκευών εγκαταστάσεων θέρμανσης της International Service Oil.

Ανάλογα με τη γεωγραφική θέση της πολυκατοικίας, ο κάθε πελάτης εξυπηρετείται αποκλειστικά από τη Διαχειριστική Σύμβουλο της περιοχής του.
Οι Διαχειριστικοί μας Σύμβουλοι είναι στην διάθεση σας
καθημερινά από 9:00 – 20:00 καθώς και τα Σάββατα & Κυριακές 9:00 – 18:00.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.

Καλή θέρμανση

Καλή θέρμανση σημαίνει να αισθανόμαστε άνετα. Η υπερβολική ζέστη είναι πολυδάπανη και ανθυγιεινή. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας των χώρων μιας κατοικίας πρέπει να έχει ως εξής : Μπάνιο 22° C , Καθιστικό 19° C -20° C , Υπνοδωμάτια 18°C.

Για ένα βαθμό;

Σε μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη , ένας βαθμός θερμοκρασίας λιγότερος σημαίνει οικονομία 8 % σε πετρέλαιο.

Τοποθέτηση Θερμοστάτη

Η τοποθέτηση θερμοστάτη εξωτερικού χώρου (αντισταθμιστής) και τρίοδης βάνας ανάμιξης , είναι υποχρεωτική με την Κ.Υ.Α. 20840/79 , για την αυτόνομη ρύθμιση της θερμοκρασίας λειτουργίας της εγκατάστασης , ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Σταθερή λειτουργία

Οι ώρες λειτουργίας καθορίζονται από τις πραγματικές ανάγκες των ενοίκων. Είναι , όμως , σημαντική οικονομία να αποφεύγονται τα πολλά ανάματα και σβησίματα του καλοριφέρ

Μόνωση

Η καλή μόνωση των χώρων , που θερμαίνονται , αποτελεί βασική αρχή.

Σταθερή θερμοκρασία;

Ας αποφεύγουμε τον αερισμό των χώρων , όταν λειτουργεί το καλοριφέρ.

Σωστή διαχείριση

Ας μην ανοίγουμε τα παράθυρα , όταν ζεσταινόμαστε υπερβολικά , αλλά ας κλείνουμε τους διακόπτες από ορισμένα σώματα. Έχουμε και εμείς κάποιο μερίδιο στη θερμότητα και στα χρήματα που θα σωθούν.

Χαραμάδες

Οι χαραμάδες στις πόρτες και στα παράθυρα πρέπει να σφραγίζονται με αφρώδες υλικό. Ιδεώδης μόνωση για τα εξωτερικά ανοίγματα των οικοδομών είναι τα διπλά τζάμια , αποδίδει , όμως , και το απλό κλείσιμο του παντζουριού και της κουρτίνας.

Καλύμματα

Τα καλύμματα του καλοριφέρ πρέπει να αποφεύγονται , γιατί εμποδίζουν τη μετάδοση της θερμότητας.

Η ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Η τιμή διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης από την εταιρεία μας σήμερα,
, είναι:

1,38€

Ενημερωθείτε πρώτοι!

Κάντε εγγραφή στο Newsletter μας

Κάντε κλικ στο φάκελο μόλις εισάγετε το email σας
Μην ανησυχείτε, μισούμε τα spam :)

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ

210-2843100

info@internationalserviceoil.gr