Σύμβουλος ενέργειας

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 • Καλή θέρμανση σημαίνει να αισθανόμαστε άνετα. Η υπερβολική ζέστη είναι πολυδάπανη και ανθυγιεινή. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας των χώρων μιας κατοικίας πρέπει να έχει ως εξής : Μπάνιο 22° C , Καθιστικό 19° C -20°  C , Υπνοδωμάτια 18°  C.

 • Σε μία πόλη όπως η Αθήνα,, ένας βαθμός θερμοκρασίας λιγότερος σημαίνει οικονομία 8 % σε πετρέλαιο.

 • Η τοποθέτηση θερμοστάτη εξωτερικού χώρου (αντισταθμιστής) και τρίοδης βάνας ανάμιξης, είναι υποχρεωτική με την Κ.Υ.Α. 20840/79 , για την αυτόνομη ρύθμιση της θερμοκρασίας λειτουργίας της εγκατάστασης, ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

 • Οι ώρες λειτουργίας καθορίζονται από τις πραγματικές ανάγκες των ενοίκων. Είναι όμως σημαντική οικονομία να αποφεύγονται τα πολλά ανάμματα και σβησίματα του καλοριφέρ.

 • Η καλή μόνωση των χώρων που θερμαίνονται  αποτελεί βασική αρχή.

 • Οι χαραμάδες στις πόρτες και στα παράθυρα πρέπει να σφραγίζονται με αφρώδες υλικό. Ιδεώδης μόνωση για τα εξωτερικά ανοίγματα των οικοδομών είναι τα διπλά τζάμια , αποδίδει  όμως  και το απλό κλείσιμο του παντζουριού και της κουρτίνας.

 • Τα καλύμματα του καλοριφέρ πρέπει να αποφεύγονται, γιατί εμποδίζουν τη μετάδοση της θερμότητας.

 • Ας αποφεύγουμε τον αερισμό των χώρων, όταν λειτουργεί το καλοριφέρ.

 • Ας μην ανοίγουμε τα παράθυρα, όταν ζεσταινόμαστε υπερβολικά, αλλά ας κλείνουμε τους διακόπτες από ορισμένα σώματα. Έχουμε και εμείς κάποιο μερίδιο στη δαπάνη για θέρμανση  και στα χρήματα που θα εξοικονομηθούν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αναρωτηθήκατε ποτέ με ποιο τρόπο πληρώνονται οι άνθρωποι που σας φέρνουν το πετρέλαιο;

 • ΠΡΟΣΟΧΗ

  Η συντριπτική πλειοψηφία των διανομέων πετρελαίου θέρμανσης πληρώνουν τους οδηγούς και βοηθούς των βυτίων τους , μέσω των ποσοτήτων των πετρελαίων που καταφέρνουν να υφαρπάξουν από τους πελάτες .

  Με τα χρήματα που προκύπτουν από την πώληση του πετρελαίου πληρώνουν τα ένσημά τους , κρατούν την αμοιβή τους , πληρώνουν τα καύσιμα κίνησης του βυτίου καθώς και καταβάλλουν στον εργολάβο τη δική του αμοιβή . Έτσι ο εργολάβος καρπώνεται επιπλέον χρήματα πέραν από τη νόμιμη προμήθεια που εισπράττει από την πώληση του πετρελαίου . Επειδή μάλιστα με τις πρακτικές που ακολουθούν έχουν απόλυτη βεβαιότητα ότι θα καταφέρουν να παραδώσουν μικρότερη ποσότητα πετρελαίου στους πελάτες από τη συμπεφωνημένη , μειώνουν τις τιμές πώλησης ακόμα και κάτω του κόστους αγοράς προκειμένου να προσελκύσουν νέες παραγγελίες από ανυποψίαστους πελάτες που ερευνούν σχολαστικά προκειμένου να προμηθευτούν το πετρέλαιο στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

 • ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ;

  1) Με παραβίαση των σταθμοδεικτών . Πριν ξεκινήσει η παράδοση του πετρελαίου και αποσπώντας την προσοχή του διαχειριστή ρίχνουν με σύριγγα στους σταθμοδείκτες υγρό ελαφρύτερο του πετρελαίου π.χ βενζίνη , οινόπνευμα – αιθέρα κ.α. με αποτέλεσμα άλλη ένδειξη να δείχνει ο σταθμοδείκτης και άλλη ποσότητα να έχει μέσα η δεξαμενή.

  Γι ' αυτό και η International Service Oil συστήνει στους πελάτες της η μέτρηση να γίνεται με πιστοποιημένη βέργα πριν και μετά την παραλαβή του πετρελαίου .

  2) Στις δεξαμενές ρίχνουν διάφορα αντικείμενα όπως τούβλα και τσιμεντόλιθους . Όταν μετρούν στην προμέτρηση με ταχυδακτυλουργικό τρόπο , πατούν τη βέργα πάνω στο αντικείμενο με αποτέλεσμα το περιεχόμενο της δεξαμενής να φαίνεται λιγότερο , τόσους πόντους όσο και το ύψος του αντικειμένου . Στην συνέχεια ρίχνουν στην δεξαμενή ποσότητα πετρελαίου λιγότερη κατά τους πόντους αυτούς και στην επιμέτρηση μετρούν στον πυθμένα της δεξαμενής , οπότε το πετρέλαιο φαίνεται εντάξει . Για παράδειγμα : έχουμε δεξαμενή διαστάσεων , πλάτους 2 μέτρων , μήκους 1 μέτρου και ύψους 1 μέτρου . Ο κυβισμός της δεξαμενής μας δίνει 20 λίτρα για κάθε πόντο . Έστω ότι η δεξαμενή μας έχει 15 πόντους πετρέλαιο δηλαδή 300 λίτρα , μας ρίχνουν ένα τούβλο ύψους 10 πόντων και μετράνε πάνω σ ' αυτό . Φαίνεται ότι η δεξαμενή μας έχει 5 πόντους πετρέλαιο δηλαδή 100 λίτρα , ακολούθως μας παραδίδει 800 λίτρα αντί για 1000 λίτρα που έχουμε παραγγείλει . Κανονικά θα έπρεπε να έχουμε 15 πόντους συν 50 που είναι τα 1000 λίτρα , σύνολο 65 πόντους . Όμως μας παραδίδει πραγματικά 800 λίτρα δηλαδή 40 πόντους αντί για 50 πόντους . Η δεξαμενή μας έχει μετά την παράδοση 55 πόντους και μας λέει το εξής: 5 πόντους προμέτρηση (πάνω στο τούβλο) και 50 πόντους που έβαλαν τα 1000 λίτρα , πρέπει να έχουμε 55 πόντους . Μετράμε κάτω από το τούβλο αυτή τη φορά και έχουμε όντως 55 πόντους . Ο αφελής διαχειριστής έχασε 200 λίτρα και ο πονηρός πετρελαιάς τα κέρδισε .

  3) Μετατρέπουν παράνομα την κατασκευή του βυτίου και με δική τους επιλογή περνούν από τον μετρητή πετρελαίου αέρα όταν βλέπουν ότι ο διαχειριστής παραλαμβάνει μόνο με τον μετρητή και φυσικά πληρώνει τον αέρα για πετρέλαιο.

  4) Αυξάνουν την ταχύτητα στην αντλία παράδοσης πετρελαίου , με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να πέφτει με πίεση στην δεξαμενή , να αφρίζει και να διογκώνεται και έτσι στην μέτρηση μετά την παραλαβή να είναι 2 με 3 πόντους παραπάνω από ότι θα είναι μετά από 1 – 2 ώρες που θα ηρεμήσει.

 • ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

  Η International Service Oil και οι δύο νέες εταιρείες του Ομίλου , Ολυμπιακά Πετρέλαια και Central Petreleum , είναι δίπλα σας για να σας απαλλάξουν από το άγχος της προμήθειας του πετρελαίου της πολυκατοικίας .

  • Επενδύσαμε € 3.000.000 για να αποκτήσουμε αποθηκευτικούς χώρους 800.000 lt στον Ασπρόπυργο Αττικής .

  • Αγοράσαμε 14 ολοκαίνουργια βυτία , τα οποία διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις που επιβάλλονται από το νόμο .

  • Εφοδιάσαμε τα βυτία με αντλίες χαμηλής πίεσης που δεν δημιουργούν αφρισμό στο πετρέλαιο .

  • Εξοπλίσαμε τα βυτία με μετρητές που δεν μπορούν να παραβιαστούν και να περάσει αέρας αντί για πετρέλαιο .

  • Προσλάβαμε έμμισθους επαγγελματίες οδηγούς οι οποίοι έχουν υποστεί ειδική εκπαίδευση ως προς την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών καθώς και την επίλυση οποιονδήποτε τεχνικών προβλημάτων .

  • Μετράμε παρουσία του πελάτη πριν και μετά την παράδοση με ειδικά πιστοποιημένα μέτρα (βέργες) ώστε να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία ως προς την ποσότητα .

  • Παραδίδουμε μετά από κάθε παράδοση χρυσή εγγύηση ποσότητας και ποιότητας του πετρελαίου στο διαχειριστή.

 • ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ

  Αγαπητοί φίλοι, όλοι εμείς στον Όμιλο G. STAVROPOULOS GROUP είμαστε περήφανοι , γιατί πλέον μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και στον εφοδιασμό του πετρελαίου . Είμαστε πλέον σε θέση να εγγυόμαστε για την σωστή παράδοση του πετρελαίου καθώς και για την ποιότητα των οδηγών και βοηθών . Ακόμα όμως και στη σπάνια περίπτωση που δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα εμείς είμαστε δίπλα σας για να σας δώσουμε τη λύση άμεσα και υπεύθυνα.

  Μερικές χρήσιμες συμβουλές:

  1. Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να παραλάβετε το πετρέλαιο είναι η προμέτρηση με μέτρο μέσα στη δεξαμενή πριν από την παραλαβή και η επιμέτρηση επίσης με μέτρηση μέσα στην δεξαμενή μετά την παραλαβή.

  2. Να είστε παρόντες σε όλη τη διαδικασία και να μην αφήνετε ποτέ τον προμηθευτή να είναι μόνος .

  3. Προσέχετε την ώρα της επιμέτρησης το πετρέλαιο να είναι ήρεμο και να μην έχει αφρό.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ

210-2843100

info@internationalserviceoil.gr